Feldobott csirke, amelyet egy ínycsiklandó fodroskelsalátával tálalunk!
A húst bőségesen fűszerezzük sóval és borssal, ezután minden egyes combot gondosan baconbe tekerjük, hogy ízletes és szaftos eredményt kapjunk.
Egy mély tepsit gazdagon megtöltünk a pucolt és nagyobb darabokra vágott burgonyával, sárgarépával, körtével és vöröshagymával. Rászórjuk a fokhagymagerezdeket is, majd sóval és borssal fűszerezzük ízlés szerint, és alaposan összeforgatjuk az összes hozzávalót. Ezt követően a húsokat helyezzük a tepsibe, és száraz fehérbort öntünk alájuk, hogy gazdag ízeket nyerjenek. Az ételt néhány ág friss rozmaringgal is megbolondítjuk, majd letakarjuk a tepsit, és betesszük a már előmelegített, 200 fokos sütőbe, ahol a hozzávalók szépen összesülnek.
Kb. 20 perc elteltével visszavesszük a hőfokot 170 fokra, és puhára sütjük az ételt.
A salátához a fodroskel leveleit kisebb darabokra tépkedjük, majd meglocsoljuk a tahinivel elkevert ecetes öntettel. Alaposan összeforgatjuk, majd tálaljuk a megsült zöldségekkel és csirkecombokkal.