Újabb fagyisiker született Komáromban: a Nyári dallam aranyat ér!


Benkő Péter, a komáromi IREKS-Stamag Kft. cukrászati vezetője újra megvalósította egy régi álmát. Az idei Év fagylaltja versenyen, amely az alapanyaggyártók között zajlott, a hozzáadott cukor nélküli fagylaltok kategóriájában első helyezést nyert el a „Nyári dallam” névre keresztelt különleges kreációjával.

A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén ismét megrendezésre került a hagyományos verseny, amely a fagylaltok mesterségét hivatott méltatni. Az Év fagylaltja címért folyó megmérettetés helyszíne ezúttal a festői Hajdúszoboszló városa volt, ahol a cukrászok izgalmas és ínycsiklandó kreációkkal kápráztatták el a szakmai zsűrit és a látogatókat egyaránt.

Az IREKS-Stamag Kft. a versenyre egy különleges alkotással nevezett, amely a Nyári dallam nevet kapta - és valóban, ez a fagylalt maga a nyár ízeinek tökéletes kollaborációja a mangó, maracuja és eper variegátó hármasával - írja a társaság közösségi oldalán. Hozzáteszik: a felhasznált alapanyagaik a következők voltak: Trizero Fruit 350 hozzáadott cukor nélküli kötőanyag, illetve Gelatop cukormentes eper öntet.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez a díj nem csupán számukra bír nagy jelentőséggel; egyúttal egyfajta visszajelzés is arról, hogy a tudatosan készült, hozzáadott cukor nélküli desszertek is képesek lehetnek ugyanolyan ízletes és különleges élményeket nyújtani, mint a hagyományos édességek.

Nem először hódították meg a közönséget az Év fagylaltja versenyen!

Az Év fagylaltja versenyen Benkő Péter és az IREKS-Stamag Kft. nem először bizonyítják tehetségüket. 2022-ben a Bella Serrátával és a Szicília hercegnőjével léptek színre az alapanyag kategóriában. A közönségdíjat elnyerő mogyorós-csokoládés íz egy korábbi szakmai úton született meg, amikor Szicíliában, a Caffé Siciliában kóstolták. Benkő Péter már akkor meg volt győződve erről az ízkombinációról, amely a Bella Serrata, azaz „egy szép este” nevet kapta.

Egy évvel később, a hazai környezetben, Komáromban rendezett versenyen a város különdíját érdemelte a komáromi társaság Mangó sorbet cékla variegátóval nevű fagylaltjával.

Related posts