Elkészült a vadonatúj balatoni angyalhaj csokoládé, amely felülmúlja a dubai ínycsiklandó finomságait!


A balatonlellei Csilli Choco Bons műhelyben mindig valami különlegesség készül. Földes Csilla a Dubai csoki nagy sikere után elkészítette a saját angyalhaj csokiját is.

Az angyalhaj csoki, ahogy a neve is sugallja, nem igényel angyalokat a megalkotásához, de annál inkább megköveteli a pashmak, vagyis a török vattacukor bőséges jelenlétét. Ez a különleges összetevő adja meg a csokoládé jellegzetes, szálas textúráját, mintha hófehér tollak lebegnének ki a csoki mélységeiből, amikor az ember óvatosan kettétöri.

Olyan, mint a reggeli harmatfény, ami lágyan megcsillan a nap első sugaraiban.

Földes Csilla egy különleges angyalhaj csokit alkotott, melynek titkai között szerepel a prémium rubycsokoládé, az ínycsiklandó pisztáciakrém, és az ultra lágy, édes pashmak. A csokoládét gondosan felmelegítette, majd a tökéletes állag elérése érdekében hűtötte, mielőtt formába öntötte. A csokoládé rétegét aztán egy gazdag pisztáciakrém borította, amelyre a végén a légies vattacukrot hintázta. Az eredmény egy igazi ízbomba lett, ami nemcsak a szemnek, hanem az ízlelőbimbóknak is örömet okoz.

A nővérem azzal keresett meg, hogy ideje lenne elkészítenem az angyalhaj csokit. Amikor legközelebb találkoztunk, hatalmas szatyrokkal érkezett, mert már előre megrendelte a szükséges hozzávalókat az internetről. Ezt mesélte nekem Csilla, a Csilli Choco Bons megálmodója, aki az érkezésünkre már lelkesen nekilátott a különleges édesség készítésének, hogy közösen tesztelhessük az első tábla varázslatos angyalhaj csokit.

Csilla izgatottan mesélte: - Ma kaptam egy tábla angyalhaj csokit, és annyira ízlett, hogy azonnal elhatároztam, én is nekiállok készíteni egyet! - A szemei csillantak, ahogy a konyhába sietett, hogy belevesse magát az édesség készítésének izgalmas folyamatába.

Miközben a csokiműhelyben serénykedett, megosztotta velem, hogy egy igazán kimerítő hétvégén van túl. A lellei csokoládé ugyanis a fővárosba látogatott, ahol a Bazilika környékén megrendezett Édes napokon mutatkozott be. A somogyi édességkészítő debütálása óriási sikert aratott.

- Rengetegen választották a csokikat és bonbonokat, hiszen ezek a legkeresettebb termékek, de a gyerekek körében a csokinyalók is hatalmas népszerűségnek örvendenek - emelte ki a balatoni csokikészítő.

Csilla megosztotta velünk, hogy mindannyian sokkal egészségesebbek lehetnénk, ha naponta három vagy négy kakaóbabot ennénk.

- A gyomorpanaszok enyhítésére kiváló, és a szív- és érrendszeri problémákra is jótékony hatással van - mondta. Nem véletlen, hogy sokan a kakaóbabot a magok királynőjeként emlegetik, hiszen igazi szuperfoodnak számít. A kakaóbab a kakaófa gyümölcsének magja, és mint minden mag, gazdag telítetlen zsírsavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Különösen értékes tulajdonsága, hogy a benne található flavonoidok segíthetnek a kognitív hanyatlás megelőzésében is.

Related posts